söndag 22 mars 2009

I går var det lydnadstävling på Orust. En tävling som hade inte mindre än 53 ekipage, i kl 1 som vi tävlar var de 19 som startade. En alldeles utmärkt genomförd tävling av klubben. För vår del är jag relativt nöjd. Men man vill gärna att det skulle blitt ett första pris och uppflyttning. Kanske nästa gång denna gången var vi 35 sekunder ifrån att lyckats. Freja tyckte att efter 1 minut och 25 sekunder då fick det räcka att ligga plats. Men hon var förvånatsvärt duktig i flera övriga mom trots publik och mycket störande ljud tillsammans med många förare med hundar i området. Men nu gäller det som du säger Carina att slipa på detaljer och få till en större säkerhet. Träna störning helst under tävlingslika förhållande.
Vi ger oss inte detta är roligt.
Platsliggande 0
Tandvisning 8
Linförighet 6.5
Läggande 9
Inkallande 10
Ställande 8.5
Apportering 0
Hopp 10
Helhet 8

Jag upplever att vi går framåt och det känns bra. Resultatet 135.5 poäng och ett 3 pris. Detta betyder att vi har 5 tredje pris på 5 tävlingar och denna blev den bästa poängmässigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det tar sig! Lite strul med unga hundar är sånt man får räkna med. Och dom övriga momenten ser ni ju ut att ha rätt bra koll på!

Det viktiga nu när ni lägger grunden är att både du och hunden skall ha ROLIGT och att man leker och belönar in grunderna och därmed befäster momenten så att dom håller igenom alla klasserna.

Ju mer tid och kraft man lägger på sin grund desto säkrare moment längre fram.

Det värsta är faktiskt dom stackarna som halkar igenom klasserna på ett bananskal, för att sedan i de högre klasserna upptäcka att dom små små sprickorna i relation/moment man kan komma undan med i början, sedan blir till stora klyftor och så sitter man där och får börja om från början, det är sju resor värre... Bättre då att bygga en stabil grund med massor av murbruk (=belöningar och roligheter)!

Så var inte ledsen för att betygen sviker nu och att momenten är lite flaxiga! Det är så mycket viktigare att du och hunden gillar att träna och tävla!

Vi ses!
Carina & Narni